Login
Close
Inloggen

Wees kritisch en eerlijk om het beste resultaat te bieden

Als System engineer bij Orbid ervaart Ruben al drie jaar lang enorm veel variatie in zijn job. Een typische werkdag voor hem bestaat niet. Hij voert hoofdzakelijk projecten uit of werkt aan de hand van FlexStaffing enkele vaste dagen voor een bepaalde klant. Als System Engineer is Ruben naast het beheren van systemen ook gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van IT-netwerken.

                    

Dagelijkse netwerktaken voor mij zijn: “Een applicatie die plots niet meer werkt, een website die plat ligt, een firewall finetunen of opzetten, een bedrijf die niet genoeg wifi-dekking heeft of een verhuis van een bureel waardoor een nieuwe connectie voorzien moet worden”, vertelt Ruben.  “De meest interessante projecten voor mij binnen IT-netwerken zijn de grotere projecten waarbij ik gefaseerd vernieuwingen mag uitvoeren aan de infrastructuur.”

Ruben werkt voornamelijk samen met klanten. “Ik sta in contact met de IT-manager van het bedrijf of met de technische equipe. Op sommige grotere projecten werken we ook met meerdere Orbid collega’s samen voor de technische uitvoering en voor de planning ervan. Dan sta ik vooral in contact met onze service delivery manager en de projectmanager om alles in goede banen te leiden.”

Werken in team

“Ik sta er nooit alleen voor. Als er problemen zijn, is er altijd wel een collega bereid om me te helpen. Via Teams is er nooit iemand ver weg.” Ruben zijn favoriete Orbid-waarde is dan ook ‘werken in team’: “Het zijn toffe dynamieken binnen ons team, daar put ik ook veel energie uit. Bij Orbid zorgen ze voor de goede sfeer door de juiste mensen aan te nemen en leuke activiteiten en teambuildings te organiseren. Tijdens de informelere momenten leer je je collega’s nog beter kennen en kan je vlot een band opbouwen met elkaar. Dankzij de interne opleidingen over persoonlijkheidsdynamieken leer je ook omgaan met verschillende persoonlijkheden.”

De juiste skills

Als system engineer zijn niet alleen de technische netwerking skills belangrijk maar ook de soft skills zoals communiceren, stressbestendig zijn en goed documenteren. “Je moet de noden van de klant goed kunnen begrijpen en dat omzetten in technisch haalbare oplossingen. Je moet vooral ook kritisch en eerlijk zijn met de klant om hen als professional het beste resultaat te kunnen bieden. In kritische situaties moet je de stress onder controle kunnen houden en focussen op de oplossing. Als laatste is de documentatie van je werk belangrijk voor in de toekomst. Wanneer je afwezig bent moeten je collega’s jouw klant altijd verder kunnen ondersteunen.”

Wil je ook meewerken aan uitdagende IT-projecten?

Ontdek onze vacatures en #GrowWithUs!

Verhalen van medewerkers

Karen - HR-medewerker personeelsadministratie

Als HR-medewerkster bij Orbid zorgt Karen voor een vlot onthaal van medewerkers en is ze het aanspreekpunt voor de personeelsadministratie.

Lees meer

Kristof - Senior System Engineer

Kristof, Senior System Engineer bij Orbid, had bij zijn eerste contact met Orbid onmiddellijk een klik met het verhaal van Orbid en de familiale sfeer.

Lees meer

Kasper - Business Analyst


Een jaar geleden werkte Kasper nog in een Canadese lodge. Nu heeft hij zijn eerste jaar als Junior Business Analyst achter de rug.

Lees meer

 

Benjamin - Developer


Benjamin is Developer bij Orbid. Ontdek in deze video hoe hij zijn work-life balance goed in evenwicht kan houden dankzij de flexibele uren.

Lees meer

Benjamin-Pierre Sottieaux - Support Services Manager

Voor een multinational bieden we ondersteuning bij verschillende migraties. Ontdek hoe we dit project aanpakten.

Lees meer

Tim - Developer

Tim is één van de software developers die startte bij Orbid als stagiair. Ondertussen werkt hij hier al vier jaar. Hij maakt meestal applicaties op maat voor klanten.

Lees meer

Timmy en Bastiaan - System engineer en consultant

Bastiaan Van Den Bussche is Senior System Engineer en werkt met plezier samen met zijn collega Timmy Vercruysse, een ervaren System Consultant. 

Lees meer

Thomas - Incident Manager

Als incident manager is Thomas in eerste instantie verantwoordelijk voor het aansturen van de medewerkers en de verdeling van de taken op de servicedesk.

Lees meer

Pieter - HR Coördinator

Als HR Coördinator ondersteunt Pieter organisaties bij het aantrekken van nieuwe medewerkers en talentontwikkeling bij huidige medewerkers.

Lees meer

Ruben - System Engineer

Als System Engineer bij Orbid is Ruben naast het beheren van systemen ook gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van IT-netwerken.

Lees meer

Christophe - .net developer

Christophe is .net developer bij Orbid en werkt hier al 22 jaar. Ontdek in deze video wat zijn job inhoudt en hoe hij werken bij Orbid ervaart.

Lees meer

Arne - Technisch Consultant

Arne Deruwe is gestart als senior developer en is momenteel doorgegroeid naar technisch consultant. Daarnaast is hij ook carrièrecoach. 

Lees meer

Thibau - Junior Business Analyst

Thibau is Junior business analyst en heeft als junior al aan heel wat projecten bij verschillende klanten mogen meewerken.

Lees meer

Karel, Jonas & Arne - (.NET) Developers

Karel, Jonas & Arne startten in 2019 hun carrière bij het Software-team van Orbid. Ontdek hier hoe zij werken bij Orbid ervaren.

Lees meer

Volg ons op

Privacy policy Disclaimer Sitemap Federgon KMO Portefeuille Cedeo
OTYS Belgium