Overslaan naar content

kristof - senior system engineer

“IK HAD ONMIDDELLIJK EEN KLIK MET HET VERHAAL VAN ORBID EN DE FAMILIALE SFEER”

Kristof startte 6 jaar geleden als System Engineer bij Orbid waarbij hij IT-omgevingen van klanten onderhoudt en optimaliseert. Daarbij had hij onmiddellijk een klik met de bedrijfscultuur van Orbid en de enthousiaste collega's. Dankzij zijn ervaring, bijscholing en goede werk is hij ondertussen doorgegroeid tot Senior System Engineer.

collega orbid

“Samen met mijn collega’s ondersteun ik kmo’s op het vlak van IT. We zorgen ervoor dat hun IT-systemen up & running blijven en dat mensen op een veilige manier online kunnen samenwerken vanop eender welke locatie. Mijn dagelijkse taken bestaan uit ondere andere het uitvoeren van serverchecks en -updates, software-updates, installaties van de nodige security-policies en -tools en het oplossen van IT-issues bij medewerkers. Daarnaast zijn er ook grotere IT-projecten, die vaak ook uitdagend kunnen zijn. Dergelijke projecten succesvol afronden geeft echt voldoening. Als klanten tevreden zijn, krijg ik daar extra energie van. Voor die tevreden klanten doen we het uiteindelijk.

Mijn eerste contact met Orbid was op een infosessie zes jaar geleden. Ik had onmiddellijk een klik met het verhaal van Orbid en de familiale sfeer. Bij Orbid word je betrokken bij de verschillende activiteiten. Dat was al zo in mijn eerste maand – toen mijn verantwoordelijke wekelijks aan de lijn hing om te horen hoe het met mij ging – en is vandaag nog steeds het geval. Het valt bovendien echt op dat Orbid-medewerkers heel enthousiast zijn. We werken steeds vlot samen, telkens om tot de best mogelijke oplossing voor klanten te komen. Naast gedrevenheid is communicatie een belangrijke skill van een Orbid-medewerker. Als consultant kom je bij bedrijven en moet je verantwoordelijkheid nemen. Naast kennis moet je je dus ook vlot kunnen uitdrukken. Je kan gelukkig altijd terugvallen op collega’s, ook in een informele context. Zo zijn er heel wat initiatieven om elkaar beter te leren kennen. Dat gaat van teambuildings via fietstochten tot een virtuele quiz in coronatijden.Krijg je goesting om deel uit te maken van het Orbid team? Solliciteer dan nu!