Overslaan naar content

stef - junior system engineer

“Als consultant beland ik niet in een dagelijkse routine of sleur"

Stef, Junior System Engineer in het Cloud team, maakte kennis met Orbid tijdens de jaarlijkse Young Potential Classes, een evenement gericht op laatstejaarsstudenten van diverse IT-richtingen. "De evenementen van Orbid spraken me meteen aan. Tijdens de Young Potential Classes gaven de medewerkers van Orbid heldere uitleg over actuele IT-onderwerpen. Na de sessies volgde een bowlingavond in de O'Learys. Het feit dat Orbid dit soort evenementen organiseert voor studenten vind ik echt geweldig."

collega orbid

Stage bij Orbid

Na zijn kennismaking tijdens de Young Potential Classes, besloot Stef zijn stage bij Orbid te volgen: "Mijn stageopdracht bestond uit twee delen. In de eerste weken heb ik, samen met een medestagiair, onderzoek gedaan naar een oplossing voor centraal codebeheer binnen het cloud team, inclusief verdere automatiseringsmogelijkheden met bijvoorbeeld Azure DevOps. Daarnaast hebben we een vrij omvangrijk project opgezet, waarbij we een SaaS-printoplossing voor scholen hebben ontwikkeld en getest."

De eerste maanden als consultant

Zelfs na zijn stage blijft Stef vol enthousiasme: “De stage beviel me zo goed dat ik vandaag vast werk als junior system engineer in het Cloud team. Ik ga naar klanten om specifieke implementaties uit te voeren in de verschillende portals van Microsoft365, Azure of Office 365. Daarnaast ondersteun ik klanten met hun dagelijkse IT-behoeften, met een sterke focus op de cloud. Mijn job biedt me veel variatie. Als consultant kom ik in allerlei omgevingen terecht. Hier moet ik verschillende benaderingen gebruiken om problemen op te lossen, wat voorkomt dat ik in een dagelijkse routine of sleur terechtkom.”

Het project dat Stef tijdens zijn stage heeft uitgevoerd, blijft ook nu nog relevant. “Het SaaS-project is nog steeds actief en valt nu onder mijn verantwoordelijkheden. Soms kan dit uitdagend zijn, maar dat maakt het juist interessant en gevarieerd.”

Groeien bij Orbid

Bij Orbid hechten we veel waarde aan groei. "Het is een uitdagende job waarin ik voortdurend nieuwe dingen leer. Soms valt het voor dat ik niet meteen een oplossing voor een probleem kan vinden,  maar het voelt enorm belonend als het uiteindelijk toch lukt, al dan niet met hulp van collega's. Onze collega's staan altijd klaar om elkaar bij te staan." In zijn eerste jaar bij Orbid heeft Stef al aanzienlijke vooruitgang geboekt: "Ik heb zelf ervaren dat je tijdens het uitvoeren van je job enorm veel leert. Je bouwt voort op de kennis die je hebt opgedaan op school, maar vaak leer je de essentiële zaken pas echt in de praktijk, on-the-job."

Heb je zin om net als Stef het cloud team te versterken? Solliciteer dan nu!