Recruitment Consultant

Functieomschrijving

Wie zijn wij

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.

Het HR Services team biedt advies en ondersteuning om de HR-processen van onze klanten te versterken, de juiste medewerkers te rekruteren en hun talenten te helpen ontwikkelen.

Via FlexStaffing ondersteunt een Orbid consultant verschillende klanten één of meerdere dagen per week/maand. De diversiteit in omgevingen en taken garandeert een boeiende en leerrijke job. Daarnaast neemt Orbid de lead in diverse kortlopende projecten die uitgewerkt worden voor klanten.


Welke uitdagingen bieden wij jou

 • Samen met jou nemen we een deep dive in onze organisatie, klanten, werking en best practices. Na deze inwerkperiode ben jij dé rekruteringspartner voor onze klanten.
 • Bij de klant zelf of vanop afstand: als een echte matchmaker ga je op een creatieve en proactieve manier op zoek naar mensen die passen bij de vacature en de organisatie. Je mixt hierbij de nodige kanalen, van jobsites via social media tot jobbeurzen.
 • Je screent de mogelijke kandidaten en met de glimlach maak je hen enthousiast om bij het profiel van je klant naar rechts te swipen.
 • Je stelt geïnteresseerde kandidaten voor aan je klant en volgt het traject van A tot Z op.
 • Je strooit met goede suggesties om het rekruteringsproces van je klant zo clean & efficiënt mogelijk te maken.
 • Je zorgt voor een optimale candidate experience door geïnteresseerde kandidaten duidelijk te informeren doorheen het traject.


Functievereisten

Waarmee versterk je ons team

 • Je hebt een hogere opleiding en een eerste ervaring in rekrutering op zak. Met ervaring bij het invullen van ICT- en ingenieursvacatures krijg je een extra like.
 • Je krijgt energie van alles wat te maken heeft met recruitment en de online mogelijkheden hiervan.
 • Als een echte kameleon kan je je snel aanpassen aan verschillende bedrijfsomgevingen.
 • Je bent geïnteresseerd in ‘vanalles’ waardoor je het ook leuk vindt om eens een andere sector, functie of organisatie te ontdekken.
 • Mensenkennis, flexibiliteit en resultaatgericht werken vinden zowel onze klanten, onze kandidaten als wijzelf belangrijk.
 • Creatief, hands-on, enthousiast en communicatief doen bij jou een persoonlijk belletje rinkelen.

Grow with us!

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering, mogelijkheid tot 50% thuiswerk en een sterk verloningspakket (smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.