Overslaan naar content

HR Consultant

 • Oost- & West-Vlaanderen
Human Resources

Functieomschrijving

Wie zijn wij

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties te versterken. Door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.

 • De collega's van Orbid HR Services bieden advies en ondersteuning om de HR-werking van onze klanten te versterken, klankbord & business partner te zijn voor hun leidinggevenden en te zorgen voor een gemotiveerde en betrokken equipe.

Welke uitdagingen bieden wij jou

 • Je treedt op als HR Business Partner voor het management of HR managers van kmo's in Vlaanderen. 
 • Dankzij jouw goesting en relevante ervaring in verschillende HR-domeinen beschouwen onze klanten jou als een betrouwbare deskundige HR-partner. Je krijgt energie van thema's zoals: 
  • Het verzorgen van een vlotte loonverwerking in samenwerking met het sociaal secretariaat, het beantwoorden van ad hoc vragen rond sociale wetgeving en het opzetten van Comp & Ben projecten zoals loonclassificatiesystemen en cafetariaplannen. 
  • Meebouwen aan het talent- en retentiebeleid van organisaties. Denk maar aan het vinden en selecteren van nieuwe collega’s, het uitvoeren en opvolgen van medewerkersbevragingen en het opzetten van ontwikkelingstrajecten, carrièrepaden of een welzijnsbeleid.
  • Leadership support bieden. In tandem met leidinggevenden bij klanten til je de tevredenheid en betrokkenheid van hun medewerkers naar een hoger niveau. Als klankbord ben je ook de go-to-person voor leidinggevenden om hun eigen leadership skills verder te ontwikkelen. 
  • Het optimaliseren van HR-taken en processen zoals rekrutering, onboarding, learning & development en performance management. 

Vereisten

Waarmee maak je voor ons het verschil?

 • Een hogere opleiding (bij voorkeur binnen een menswetenschappelijke- of HR gerelateerde richting) vul je aan met enkele jaren operationele bedrijfs- en/of consultancy ervaring in human resources. Extra punten voor ervaring in productieomgevingen! 
 • Dankzij jouw brede ervaring en interesse voor HR (zowel soft als hard HR) ben je een proactieve ‘handen uit de mouwen’-steker voor onze (toekomstige) klanten.
 • Je volgt graag eens een externe opleiding of webinar, luistert tijdens vrije momenten graag naar een HR-podcast en je deelt graag jouw nieuwe inzichten met het team.
 • Je krijgt energie van een variatie aan taken, je kan je vlot inwerken in diverse omgevingen en je bent flexibel.
 • Voor de Insights Discovery kenners: ons dominant team-kleur is ‘geel’ (bereid je voor op de nodige ambiance), dus met wat rode en blauwe invloeden verdien je extra complementariteitspunten.


Grow with us!

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering, mogelijkheid tot 50% thuiswerk en een sterk verloningspakket (bedrijfswagen en tankkaart, smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.
of

Apply with Linkedin onbeschikbaar