Overslaan naar content

jonathan - business analyst

“DE WEKEN VLIEGEN VOORBIJ PUUR OMDAT IK HET ZO GRAAG DOE.”

Jonathan begon zijn Orbid-avontuur in 2021 met een boeiende stage rond Powerapps Portals: “Voor de keuze van mijn stageplaats ben ik bij veel bedrijven gaan luisteren, maar enkel bij Orbid voelde ik echt een fit met mijn stagebegeleider en de stage-inhoud.” Tijdens zijn stage had hij geen moment spijt van zijn keuze: “Mijn stage vond plaats in volle corona, maar de effort van Orbid om de voeling met het team niet te verliezen was echt merkbaar.

collega orbid

De combinatie van een heel behulpzaam en aanspreekbaar softwareteam en de kans om projecten bij klanten van A tot Z te doorlopen, maakte mijn stage bij Orbid ook zo uniek en leerrijk. Diezelfde redenen triggerden mij ook om hier verder te werken na mijn stage.” En nu het échte werk!

Nu is Jonathan al anderhalf jaar vast in dienst als Business Analyst. “Het onthaal was luchtig en warm. Mijn peter maakte mij wegwijs in verschillende zaken en was steeds bereikbaar voor alle soorten vragen. De collegialiteit die ik proefde tijdens mijn stage, was nog sterker dan gedacht. We komen allemaal goed overeen. We gaan bijvoorbeeld elke vrijdag samen frietjes gaan eten met het softwareteam. Naast mijn peter, kan ik ook steeds terecht bij mijn carrièrecoach. Mijn carrièrecoach begeleidt mij, polst hoe ik mij voel, vraagt of ik mijn werk nog graag doe en wat ik graag wil doen in de toekomst.” Opvallend voor Jonathan zijn de waarden binnen Orbid: “Orbid slaagt er in om de waarden in te burgeren. De waarden zijn gekend door alle collega’s en worden ook gedragen door iedereen.” Wat Jonathan nog een grote meerwaarde vindt, is dat hij zelf zijn pad kan bepalen: “Mijn eerste jaar in dienst kreeg ik de kans om van verschillende applicaties te proeven en bij verschillende klanten langs te gaan, waardoor ik ook bleef bijleren en een duidelijk beeld kreeg over welke richting ik later uit wil. Na een jaar kon ik dan kiezen wat ik het liefste deed.” Jonathan doet zijn werk nog steeds heel graag: “Op zondag vind ik het niet erg dat het de dag erop maandag is, de weken vliegen voorbij puur omdat ik het zo graag doe.”

De dagen als Business Analyst bij Orbid

“Mijn job is heel gevarieerd en bestaat eruit om bij klanten langs te gaan, mee te denken met de klant, een analyse te maken van hun noden en daarna een Power Apps-omgeving te configureren en op te zetten op maat van de klant. Daarna blijf ik beschikbaar voor de klanten bij vragen of problemen.” Die variëteit brengt ook uitdagingen met zich mee: “Een overzicht bewaken tussen alle klanten en mijn agenda schikken naar de verschillende klanten kan soms druk worden. Gelukkig wordt dat goed gemaakt door de voldoening van tevredenen klanten, wat mij elke dag energie geeft om er weer in te vliegen.” Naast het harde werk, mag er natuurlijk ook eens op de rem gedrukt worden: “Eigenlijk zijn quasi alle werkdagen leuk en de werkdagen die minder leuk zijn maken de collega’s dan weer beter. We doen ook elk kwartaal een teambuilding met het softwareteam, mijn favoriete teambuilding was BattleKart, waarbij we real live Mario kart hebben geracet.”Krijg je goesting om deel uit te maken van het Orbid team? Solliciteer dan nu!