Overslaan naar content

evy - resource planner

“ELKE DAG KOM IK MET VOLLE GOESTING OM AAN DE PLANNING TE BEGINNEN”

Als Resources Planner bij de Infrastructure-unit van Orbid organiseert Evy elke dag opnieuw de agenda’s van zo’n 50 system engineers. Ze zorgt voor een match tussen hun beschikbaarheden en expertises met de vragen en wensen van klanten. “Elke dag kom ik met volle goesting naar Orbid om aan de planning te beginnen”, vertelt Evy. “Het gevoel dat de puzzel klopt, is fantastisch.”

collega orbid

“Een groot deel van mijn job bestaat uit communiceren. Communiceren met sales over nieuwe projecten, met presales over de nodige stappen in een project, met klanten over de timing, met internal sales over bestellingen van materiaal, met de engineers over hun agenda en met het management over rapportering en vooruitblik.  Bovendien houd ik de capaciteit van onze Servicedesk mee in de gaten, organiseer ik de avond- en weekendpermanenties en volg ik continu de plannings-mailbox op. Alles moet perfect op elkaar afgestemd zijn. Vandaag hebben we een moving planning voor de komende 12 maanden. Zo kunnen we altijd snel schakelen indien nodig.”

“Als Resources Planner is het dan ook belangrijk dat je heel georganiseerd bent, maar tegelijk moet je de nodige flexibiliteit aan de dag kunnen leggen. Bijvoorbeeld wanneer een dringend project moet ingepland worden of wanneer een system engineer drie dagen buiten strijd is. Daarnaast is een gezonde dosis empathie heel belangrijk. Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van klanten én collega’s, wat natuurlijk niet altijd even makkelijk is. Ik ben altijd trots als ik een moeilijke puzzel helemaal kan leggen of als ik een uitdagende vraag kan oplossen. Soms moet ik wel eens een moeilijke boodschap brengen, maar uiteindelijk vinden we altijd samen een werkbare oplossing."

"Al van bij mijn eerste sollicitatiegesprek bij Orbid wist ik dat ik deel wou uitmaken van de equipe. Dat gevoel werd enkel versterkt toen ik één maand voor mijn startdatum mee mocht op teambuilding naar Bobbejaanland. Zo leerde ik al snel heel wat collega’s kennen. Na één jaar ben ik nog altijd enorm tevreden dat ik hier mag werken. Orbid biedt een heel leuke omgeving en een ideale balans tussen werk en privé. Je krijgt waardering voor wat je doet waardoor ik elke dag opnieuw met plezier naar het werk kom.”  

Krijg je goesting om deel uit te maken van het Orbid team? Solliciteer dan nu!