Overslaan naar content

Bert - system engineer

“OOK AL ZIJN WE SOMS SOLO BIJ EEN KLANT, TOCH STAAN WE ER NOOIT ALLEEN VOOR”

Bert begon zijn loopbaan als technisch tekenaar, waarna hij een uitdagende carrièreswitch maakte: “Ik was lang technisch tekenaar en maakte 3D tekeningen op de computer. Toen al kwamen er IT vragen van collega’s bij mij. Mijn interesse in IT groeide hierdoor sterk, waardoor ik besloot in avondonderwijs een opleiding te volgen voor netwerkbeheer.”

collega orbid

Een uitdagende carrièreswitch

Na zijn studies startte Bert bij Orbid in het netwerk team: “Via mijn neef ben ik bij Orbid terecht gekomen. Ik zag dat er een sollicitatie openstond voor het netwerk team en solliciteerde. Wat volgde was een aangenaam sollicitatietraject. Het voelde goed aan en ik was blij dat ik bij Orbid een kans kreeg, want dat is niet evident als je op latere leeftijd zo een carrièreswitch maakt.”

De eerste stappen in de IT-wereld 🌐

Bert zette met veel goesting zijn eerste stappen in de IT-wereld als system engineer: “In de eerste twee weken draaide ik mee op de service desk. Op die manier leerde ik de systemen en klanten van Orbid al beter kennen, een goede basis om van te vertrekken voor ik aan het ‘echte werk’ kon beginnen in het netwerk team. Na die periode kon ik vaak meelopen met een collega, waarbij ik geregeld de mogelijkheid had om zaken zelfstandig te doen. Ik kreeg ook net als iedereen bij Orbid twee soft-skills opleidingen waarin ik veel bijleerde over verschillende persoonlijkheidsdynamieken en hoe ik hiermee het best om kan gaan. Een leuke en bruikbare opleiding in de vele contacten die ik met collega’s en klanten heb.”

Vandaag is Bert al goed ingewerkt: “Als ik de vergelijking maak van januari tot nu, dan zie ik dat mijn kennis al een pak gegroeid is. De laatste maanden werk ik al een stuk zelfstandiger. Ik kan ook steeds een beroep doen op mijn collega’s op kantoor of via Teams. De projecten zijn zeer uiteenlopend, dus er is voldoende diversiteit. Naarmate ik meer kennis zal verwerven, zullen de dagen nog meer divers worden. Ik ben nu ook bezig met mijn eerste certificaat te halen voor switching en krijg hier studiedagen voor van Orbid.”

Life@Orbid

Over de sfeer bij Orbid heeft Bert niets op te merken: “Bij Orbid heerst er een zeer fijne sfeer. De collega’s zijn zeer sociaal en iedereen kan met elkaar een babbeltje slaan. Ik ben natuurlijk vaak op de baan, maar toch voel je de collegialiteit via team calls of door op een project te werken samen met een collega. Ik leer ook veel mensen bij de klanten kennen, dus ik ben nooit alleen.” Hieruit vloeit ook Berts favoriete Orbid waarde: Werken in team. “Ik vind het fijn als iemand mij helpt, dus ik vind het vanzelfsprekend dat ik ook mijn collega’s help. Ook al zijn we soms solo bij een klant, toch staan we er nooit alleen voor.”Krijg je goesting om deel uit te maken van het Orbid team? Solliciteer dan nu!