Login
Close
Inloggen

Waarom ik de stap naar een KMO zet

Ronald De Leeuw is unit manager en project manager bij Orbid. Ontdek hier waarom hij de sprong maakte naar Orbid.

"De meesten onder ons veranderen tijdens hun carrière wel eens van job. Bij mij is dat niet anders. Na acht jaar als interne IT project manager maakte ik de sprong naar een grote consultancy-onderneming. Waarom? In de eerste plaats wou ik meer professionele ervaring opdoen in project management en methodologie. Daarnaast zocht ik meer diversiteit in projecten en klanten, iets wat je als consultant zeker krijgt.

Ronald zette de stap naar een kmo.

Het bedrijf waarvoor ik werkte, ondersteunt grote ondernemingen met de implementatie van het erp-systeem Microsoft AX. Een professionele aanpak was dus zeker aan de orde. Bij dergelijke projecten horen de nodige policies, procedures, financiële reviews en ga zo maar door. Na zes jaar en een pak ervaring rijker begon de keerzijde van de medaille hierop door te wegen, namelijk een gebrek aan flexibiliteit voor oplossingen, zowel intern als naar klanten toe. Ik nam uiteindelijk - na enkele slapeloze nachten - de doordachte keuze om een ander marktsegment te bewandelen: de kmo. En die uitdaging vond ik bij Orbid.

Het leuke aan de kmo-wereld is dat je als consultant zeer dicht bij de beslissingsnemers staat. Het aantal vereiste stakeholders om een beslissing te nemen is beperkt tot het minimum. Je staat altijd op de voorgrond en dicht bij jouw klant. Je deelt onmiddellijk in de roem, maar ook in de klappen wanneer het fout loopt. Kortom, je hebt het zelf volledig in de hand om er een succesvol project van te maken. En die projecten hoeven bij een kmo geen jaren te duren. Snel en wendbaar, to the point, getting things done. Niet meer, maar ook niet minder. En al loopt er eens een wiel af, dan is de tragedie ook van korte duur, in tegenstelling tot projecten die jaren in uitvoering zijn.

Orbid is zelf ook een kmo, en dat heeft zo zijn voordelen. Flexibel en wendbaar zijn twee belangrijke kernwoorden in de manier waarop Orbid de zaken aanpakt. Het is een relatief kleine organisatie met een eenvoudige hiërarchie en een zeer gemoedelijke sfeer. Het portfolio aan dienstverlening is heel divers en dat maakt het net iets complexer. Daarom is een duidelijke focus en visie nodig en gelukkig is die ook aanwezig. Doelbewust groeien als onderneming, maar ook als persoon. Neem zelf beslissingen, neem verantwoordelijkheid en regel het.

Om te groeien als onderneming besteden we veel aandacht aan het behoud van onze collega's én werving van nieuwe medewerkers. Het menselijk aspect is sterk aanwezig, want consultants zijn tenslotte de motor van de onderneming. Om hen elke dag te motiveren, wordt er niet bespaard op het vergaren van kennis over nieuwe technologieën en IT-innovaties. Elk idee, van wie ook, bekijken we met de nodige aandacht. Samen beslissen we wat we met het idee gaan doen. Opnieuw: snel, flexibel en op een menselijke manier.

Na bijna drie jaar als unit manager kan ik Orbid mee vorm geven en beslissingen ondersteunen. Maar ook als project manager sta ik nog dicht bij klanten. Een tot hiertoe zeer geslaagde combinatie!"

Meewerken aan onze groei?

Wil je groeien in je job én als persoon? Ontdek dan al onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

 

Verhalen van medewerkers

Karen - HR-medewerker personeelsadministratie

Als HR-medewerkster bij Orbid zorgt Karen voor een vlot onthaal van medewerkers en is ze het aanspreekpunt voor de personeelsadministratie.

Lees meer

Peter - Consultant Strategy & Operations

Als consultant Strategy & Operations heeft Peter een duidelijke missie: de operationele processen van zijn klanten kwalitatiever maken.

Lees meer

Benjamin - Developer


Benjamin is Developer bij Orbid. Ontdek in deze video hoe hij zijn work-life balance goed in evenwicht kan houden dankzij de flexibele uren.

Lees meer

Benjamin-Pierre Sottieaux - Support Services Manager

Voor een multinational bieden we ondersteuning bij verschillende migraties. Ontdek hoe we dit project aanpakten.

Lees meer

Kasper - Business Analyst


Een jaar geleden werkte Kasper nog in een Canadese lodge. Nu heeft hij zijn eerste jaar als Junior Business Analyst achter de rug.

Lees meer

 

Volg ons op

Privacy policy Disclaimer Sitemap Federgon KMO Portefeuille Cedeo
OTYS Belgium