Skip to content

tim v - system engineer

“DRINGENDE PROBLEMEN OPLOSSEN GEEFT MIJ ENERGIE”

Als System Engineer staat Tim dagelijks in voor de server infrastructuur en systeemmonitoring van zijn klanten via managed services. Daarnaast werkt hij, in samenwerking met het cloud team, mee aan projecten waarbij hij onder andere migraties uitvoert naar de cloud.

“De reden waarom ik in de IT-wereld ben gestapt, is omdat ik graag mensen help. Daarom werk ik in eerste instantie als System Engineer op de helpdesk. Dringende problemen oplossen geeft mij energie.

collega orbid

Daarnaast maak ik ook deel uit van het cloud team. Wanneer ik meehelp aan een project en er de verbeteringen van zie, ben ik blij dat ik er deel van mocht uitmaken,” aldus Tim. 

Structuur bij Orbid

Tim heeft nood aan structuur in zijn job: “Vanaf je eerste dag bij Orbid krijg je een meter of peter aangewezen die je wegwijs maakt in de organisatie. Er is aan alles gedacht, wat maakt dat er een goede structuur heerst binnen het bedrijf. Ik voel me ondersteund en de collega’s letten er ook op dat ik me goed blijf voelen in mijn vel. Ik vind de informelere werksfeer tijdens de teammeetings echt een pluspunt.”  

De vereisten voor een System Engineer

“Als System Engineer moet je op zelfstandige wijze kunnen werken. De IT-wereld verandert continu dus je moet leergierig zijn om de laatste technologieën op te volgen. Daarnaast krijg je van verschillende partijen heel wat vragen tegelijk, de één al dringender dan de andere. Het is dus nodig dat je flexibel, maar ook stressbestendig bent.”

 

Krijg je goesting om deel uit te maken van het Orbid team? Solliciteer dan nu!