Login
Close
Inloggen

Peter - Consultant Strategy & Operations

Als consultant Strategy & Operations heeft Peter een duidelijke missie: de operationele processen van zijn klanten kwalitatiever maken. “Organisaties en mensen vooruit helpen geeft mij de grootste voldoening”, vertelt Peter.

Van opleiding tot implementatie en onderhoud van kwaliteitssystemen

“Ik implementeer en onderhoud managementsystemen zoals ISO9001 bij klanten, ik geef allerhande kwaliteitsopleidingen, ik manage projecten en ik voer interne audits en procesaudits uit. Zo ga ik bij een klant bijvoorbeeld de productielijnen onder de loep nemen, analyseren hoe de mensen werken, kijken of ze de nodige opleidingen gekregen hebben en checken of de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften in orde zijn. De job is dus enorm divers, wat het ook bijzonder interessant maakt.

Organisaties en mensen vooruit helpen geeft mij de grootste voldoening.

De liefde voor kwaliteit heb ik opgedaan tijdens mijn periode bij Philips. Als industrieel ingenieur elektronica ging ik er aan de slag om kwalitatieve beeldschermen te ontwikkelen. Gaandeweg evolueerde ik naar een functie als systeem- en kwaliteitsprojectleider, waar ik eigenlijk voor een stuk al bezig was met de analyse van de kwaliteit van een proces. Eind 2016 heb ik na ruim 20 Philips-jaren gekozen voor een job als consultant bij Orbid. Vandaag werk ik niet enkel voor klanten, maar ook voor Orbid zelf. Zo voerde ik de interne audit uit in het kader van de certificatie voor de informatieveiligheidsnorm ISO27001 en ben ik kwaliteitscoördinator voor de afdeling Strategy & Operations. 

Diversiteit

De diversiteit aan opdrachten en klanten vraagt dat je als consultant Strategy & Operations heel flexibel en adaptief moet zijn. Je moet elke dag de klik kunnen maken en goesting hebben om jezelf 100% te geven bij de klant waar je die dag werkt. Mijn favoriete Orbid-waarde is dan ook ‘goesting’. Daarnaast is het belangrijk te kunnen aarden in elk bedrijf en om te kunnen gaan met verschillende types mensen. Een brede waaier aan klanten en sectoren betekent ook een variatie aan bedrijfsculturen. In het ene bedrijf voel je je onmiddellijk thuis, in het andere bedrijf ben je een bruggenbouwer tussen afdelingen. 

Combinatie van IQ en EQ

Bovendien vraagt de job om analytisch te zijn én goed te kunnen luisteren, zodat je weet wat de klant effectief wil. Eigenlijk heb je een combinatie nodig van IQ en EQ. Hoe meer ervaring je opbouwt bij verschillende bedrijven, hoe meer inzichten je krijgt in de werking van organisaties. Als consultant krijg je een open vizier. Ik sta soms versteld van de verschillende soorten activiteiten in Vlaanderen, het is echt een boeiende wereld.

Naast de diversiteit van de job haal ik veel voldoening uit het helpen van organisaties om kwalitatiever te werken en hen klaar te stomen voor externe audits. Ik hou er bovendien van om tijdens opleidingen mijn kennis te delen en mensen te zien evolueren van een rookie naar iemand met de nodige bagage om zelfstandig aan de slag te kunnen. 

Bij Orbid ervaar ik een enorme flexibiliteit. Ik kan zelfstandig mijn werk inplannen en continu bijleren. Ik kan me ook volledig vinden in de waarden van Orbid. Daarnaast worden er vaak activiteiten georganiseerd voor alle collega’s. Zo was er recent nog een nieuwjaarsevent, met onder andere een heel entertainende multimediaquiz en een lekkere walking dinner.” 
 

Meewerken aan onze groei?

Wil je groeien in je job én als persoon? Ontdek dan al onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Verhalen van medewerkers

Karen - HR-medewerker personeelsadministratie

Als HR-medewerkster bij Orbid zorgt Karen voor een vlot onthaal van medewerkers en is ze het aanspreekpunt voor de personeelsadministratie.

Lees meer

Kristof - Senior System Engineer

Kristof, Senior System Engineer bij Orbid, had bij zijn eerste contact met Orbid onmiddellijk een klik met het verhaal van Orbid en de familiale sfeer.

Lees meer

Kasper - Business Analyst


Een jaar geleden werkte Kasper nog in een Canadese lodge. Nu heeft hij zijn eerste jaar als Junior Business Analyst achter de rug.

Lees meer

 

Benjamin - Developer


Benjamin is Developer bij Orbid. Ontdek in deze video hoe hij zijn work-life balance goed in evenwicht kan houden dankzij de flexibele uren.

Lees meer

Benjamin-Pierre Sottieaux - Support Services Manager

Voor een multinational bieden we ondersteuning bij verschillende migraties. Ontdek hoe we dit project aanpakten.

Lees meer

Tim - Developer

Tim is één van de software developers die startte bij Orbid als stagiair. Ondertussen werkt hij hier al vier jaar. Hij maakt meestal applicaties op maat voor klanten.

Lees meer

Miguel - Business Developer

Miguel Langouche werkt nog maar pas bij Orbid op de afdeling Sales als Business Developer. Hij is verantwoordelijk voor de regio Geel en Antwerpen.

Lees meer

Volg ons op

Privacy policy Disclaimer Sitemap Federgon KMO Portefeuille Cedeo
OTYS Belgium