Senior Projectmanager Software Projects

Functieomschrijving

Wie zijn wij 

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken door hen te ondersteunen op het vlak van IT, Software en HR. We gaan op een pragmatische manier voor resultaatgerichte oplossingen waarbij de meerwaarde voor de klant centraal staat.

 • Vanuit onze unit Software zorgen wij voor krachtige software op maat van onze klanten. We gebruiken hiervoor performante technologieën zoals .NET, Aurelia en Bootstrap. Daarnaast zorgen we voor optimale digitale processen via Microsoft Office & Dynamics 365 (CRM, SharePoint en Business Central). Tot slot bieden we ook eigen softwarepakketten aan zoals Save Your Seat, Jobrunner en SignIn.
 • Via FlexStaffing ondersteunt een Orbid consultant verschillende klanten één of meerdere dagen per week/maand. De diversiteit in omgevingen en taken garandeert een boeiende en leerrijke job. Daarnaast neemt Orbid de lead in diverse kortlopende projecten die uitgewerkt worden voor klanten. Hierbij zorgt een Orbid projectmanager dat alles in goede banen loopt.

Lees op orbid.be meer over onze oplossingen op maat en Microsoft Dynamics 365.


Welke uitdagingen bieden wij jou

Als Projectmanager beheer en implementeer je ICT projecten voor klanten om technologische oplossingen te ontwikkelen voor de optimalisatie van hun organisatieprocessen. De projecten omvatten maatwerk, implementatie van eigen softwareproducten en Office 365 en Dynamics 365 projecten.

 • Je denkt mee met de klant op lange termijn en helpt mee om de juiste IT keuzes te maken.
 • Je definieert de scope van het project, staat in voor de functionele analyse en de volledige projectplanning en -opvolging: timing, allocatie van resources en budget.
 • Je bewaakt en rapporteert over alle aspecten van het project om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de organisatorische vereisten, de methodologie en de kwaliteitsnormen.
 • Je speelt een actieve rol in het coördineren van de consultants in het projectteam en stuurt hen bij waar nodig.
 • Je rapporteert aan de Business Unit Manager Software en werkt nauw samen met de Accountmanager.

Functievereisten

Waarmee versterk je ons team 

 • Je bent in het bezit van een master in een informatica-technische richting en hebt een ruime ervaring als projectmanager in software consultancy.
 • Met je vakkennis, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit, engagement en commerciële flair slaag je erin het vertrouwen van onze klanten te winnen.
 • Je beschikt over sterke leidinggevende capaciteiten en hebt reeds ervaring met het aansturen van een team.
 • Kennis van een standaard projectmethodologie (PRINCE2, PMBoK, ..) is een pluspunt.
 • Je bent bereid om je continu bij te scholen en je brengt jouw kennis en ervaring graag over naar jouw collega's.


Grow with us!

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering en een sterk verloningspakket (bedrijfswagen, smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.