Senior Network Engineer Presales & Projects

Functieomschrijving

Wie zijn wij

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken. Door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.

 • Vanuit onze unit Infrastructure begeleiden wij klanten naar een moderne, veilige en performante IT-infrastructuur. Samen met onze partners - topspelers uit de sector - werken we aan oplossingen zoals IT security, digital workplace, hybrid datacenter en up-to-date IT-omgevingen via managed services.
 • Via FlexStaffing ondersteunt een Orbid consultant verschillende klanten één of meerdere dagen per week/maand. De diversiteit in omgevingen en taken garandeert een boeiende en leerrijke job. Daarnaast neemt Orbid de lead in diverse kortlopende projecten die uitgewerkt worden voor klanten. Hierbij zorgt een Orbid projectmanager dat alles in goede banen loopt.

Welke uitdagingen bieden wij jou

Als Senior Network Engineer ben je (mede-)verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de netwerkinfrastructuur bij onze klanten, die variëren van 50 tot 500 users. Je werkt enerzijds presales trajecten uit en gaat anderzijds hands-on aan de slag met het configureren van technisch uitdagende netwerkstructuren.

 • Je geeft onze klanten advies inzake de IT netwerk topologie. Je begeleidt het presales traject en werkt designs uit op basis van de noden van de klant. Je stelt de nieuwste technologieën om de netwerkproductiviteit te verhogen voor en implementeert deze.
 • Je bent in staat om zelfstandig allerhande networking projecten tot een goed einde te brengen, zoals het installeren van firewalls en coreswitches en het deployen van (lange afstand) draadloze netwerken. Hierbij hecht je belang aan een actuele en volledige documentatie.
 • Bij technische issues ben jij het aanspreekpunt van de klant en zorg je voor (de uitvoering van) een passende oplossing.
 • Via FlexStaffing ondersteun je verschillende klanten één of meerdere dagen per week/maand. De diversiteit in omgevingen en taken garandeert een boeiende en leerrijke job.
 • Je werkt bij onze klanten in Vlaanderen alsook bij enkele Waalse vestigingen (regio Brussel, Henegouwen, Namen).

Functievereisten

Waarmee versterk je ons team 

 • Je beschikt over een hogere informatica technische opleiding en beschikt over minimaal 5 jaar relevante ervaring. Ervaring binnen presales is een meerwaarde.
 • Je bent specialist in het campus wide configureren van draadloze netwerken, firewalls en switches en beschikt over productkennis van gangbare firewall en wireless technologieën zoals Cisco, Aruba, Watchguard en Fortinet. Aruba certificaten zijn een plus.
 • Je spreekt vlot Nederlands en Frans en bent bereid je te verplaatsen naar onze klanten in Wallonië.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste trends binnen IT, in het bijzonder op vlak van networking.
 • Je gedrevenheid, flexibiliteit en brede IT bagage onderbouwen je klant- en oplossingsgerichtheid.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beseft dat documentatie uitermate belangrijk is voor je collega’s en onze klanten.

Grow with us! 

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering en een sterk verloningspakket (bedrijfswagen, smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.