Overslaan naar content

Project Manager

 • Merelbeke
Infrastructure

Functieomschrijving

Wie zijn wij

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken. Door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.

 • Vanuit onze unit Infrastructure begeleiden wij klanten naar een moderne, veilige en performante IT-infrastructuur. Samen met onze partners - topspelers uit de sector - werken we aan oplossingen zoals IT security, digital workplace, hybrid datacenter en up-to-date IT-omgevingen via managed services.
 • Via FlexStaffing ondersteunt een Orbid consultant verschillende klanten één of meerdere dagen per week/maand. De diversiteit in omgevingen en taken garandeert een boeiende en leerrijke job. Daarnaast neemt Orbid de lead in diverse kortlopende projecten die uitgewerkt worden voor klanten. Hierbij zorgt een Orbid projectmanager dat alles in goede banen loopt.
 • Naast ons hoofdkantoor in Merelbeke hebben we een vestiging in Lokeren en in Geel.

Nieuwsgierig? Lees meer op de Orbid website of onze 0rbid 365 blog.


Welke uitdagingen bieden wij jou

Als Project Manager ben je eindverantwoordelijk voor de succesvolle oplevering van alle projecten. Je zorgt enerzijds als ervaringsdeskundige voor de opleiding en coaching van senior engineers bij het opvolgen van hun projecten. Anderzijds beheer je zelf verschillende infrastructuurprojecten bij onze klanten.


Je bent eindverantwoordelijk voor de projectaanpak, timing en budget van offertes en werkorders van alle lopende projecten. Samen met (pre-)sales evalueer je de inschattingen en aanpak van collega-projectmanagers en je stuurt indien nodig bij. 

 • Zodra de opdracht toegekend wordt, zoek je de geschikte persoon die het project zal opvolgen. Je coacht de projectmanagement skills bij de collega's om de kwaliteit te borgen, fungeert als klankbord en adviseert in escalaties.
 • Je beheert de project templates en zorgt ervoor dat deze worden toegepast in de verschillende projecten.
 • Je plant zelf resources in en stemt af met de resource planner waar nodig.
 • Je rapporteert intern op regelmatige tijdstippen over de status van de verschillende projecten, spot opportuniteiten en bezorgt de nodige feedback omtrent eventuele verbeteringspunten in de werking van het projectmanagementteam.


Na het toekennen van eigen projecten ga je aan de slag met een projectteam van technische engineers:

 • Je beheert en bewaakt de scope van de aan jou toegewezen projecten in functie van planning, resources en budget. Je staat in voor opvolging van de hardware bestellingen, correcte facturatie op basis van de timesheets en up-to-date documentatie van het project.
 • Je brengt de verwachtingen van de verschillende stakeholders in kaart en communiceert tijdig en effectief over de projectstatus. Je identificeert en mitigeert potentiële risico’s in samenspraak met de klant en stelt change requests op waar nodig.

Vereisten

Waarmee versterk je ons team 

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in IT projectmanagement of werkt minimaal 8 jaar in IT consultancy.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, kan teams in parallel aansturen en hebt zin in ondernemerschap.
 • Je bent planmatig en stressbestendig en kan met deadlines werken.
 • Earned Value Analyse en inzichten bekomen via Excel en Power BI zijn je niet vreemd.
 • Certificatie in ITIL, PMP, Prince2… is een pluspunt. 


Grow with us!

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering, mogelijkheid tot 50% thuiswerk en een sterk verloningspakket (bedrijfswagen, smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar