IT Internal Sales Medewerker

Functieomschrijving

Wie zijn wij
140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.


Om onze groei verder te ondersteunen, zoeken we een IT Internal Sales Medewerker. Als medewerker van Orbid kom je terecht in een gedreven organisatie met een open en no-nonsense aanpak waarbij je ruime groeikansen krijgt om jouw carrière verder te ontwikkelen.


Welke uitdaging bieden wij jou

Ons internal sales team (8 FTE) vormt een cruciale schakel tussen de klant en onze leveranciers en ook intern naar onze sales- en technische collega’s toe. We zijn een team in volle groei met ruimte voor initiatieven en continue kennisopbouw.

 • Jij bent één van onze 4 offertebouwers:
  • Jouw job start met het ontvangen van de klantvraag via mail of telefoon. Dit kan gaan over laptops, camera's, servers, storage, software,... Hierbij denk je mee met de klant en stel je mogelijke alternatieven of uitbreidingen voor.
  • Na het opstellen van de offerte volg je deze op tot bestelling, daarna neemt jouw collega het dossier over en bestelt door naar onze partner.
  • Je bouwt een relatie op met jouw klanten waardoor je hun vragen en noden beter begrijpt en hen ook proactief kan opvolgen.
  • Hierbij sta je er niet alleen voor: collega's, accountmanagers, presales of service desk medewerkers staan altijd klaar om samen met jou te kijken wat de beste oplossing is voor een specifieke klantvraag.
 • Je gaat het gamma van onze hoofdpartners (HP E, HP Inc, VMWARE, VEEAM, Datacore,...) pro actief opvolgen.
 • Daarnaast ben je backup voor jouw collega's van bestellingen of facturatie.
 • Als internal sales medewerker kan je zowel vanuit onze afdeling in Merelbeke als in Lokeren werken.

Functievereisten

Waarmee versterk je ons team

 • Je behaalde een bachelor diploma (of bent gelijkwaardig door ervaring) en hebt een aantal jaar ervaring in een IT gerichte commerciële binnendienst functie (bij distributeurs, vendoren, partners van IT materiaal en licenties,...).
 • Je bent administratief en organisatorisch aangelegd: een snelle én accurate werkwijze behoren tot je sterke troeven. Je kan als gebruiker goed overweg met Microsoft Office.
 • IT interesseert je aantoonbaar en je hebt kennis van het huidige aanbod aan hard- en software. Daarnaast ben je steeds op de hoogte van evoluties in IT.
 • Klantgerichtheid en een sterke communicatie zijn aspecten die jou kenmerken. Je bent hands-on, in staat autonoom te werken en flexibel en pro-actief ingesteld.
 • Je bent een echte teamplayer, we zijn #ONETEAM.
 • Je beheerst het Nederlands perfect en ook in het Engels kan je vlot communiceren.


Grow with us!
Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering en een sterk verloningspakket (smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.