Dynamics 365 Business Central Consultant

Functieomschrijving

Wie zijn wij

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.

 • Vanuit onze unit Software zorgen wij voor krachtige software op maat van onze klanten. We gebruiken hiervoor performante technologieën zoals .NET, Aurelia en Bootstrap. Daarnaast zorgen we voor optimale digitale processen via Microsoft Office & Dynamics 365 (CRM, SharePoint en Business Central). Tot slot bieden we ook eigen softwarepakketten aan zoals Save Your Seat, Jobrunner en SignIn.
 • Via FlexStaffing ondersteunt een Orbid consultant verschillende klanten één of meerdere dagen per week/maand. De diversiteit in omgevingen en taken garandeert een boeiende en leerrijke job. Daarnaast neemt Orbid de lead in diverse kortlopende projecten die uitgewerkt worden voor klanten. Hierbij zorgt een Orbid projectmanager dat alles in goede banen loopt.


Welke uitdagingen bieden wij jou

Als Dynamics 365 Business Central Consultant ben je betrokken bij onze projecten in het KMO segment.

 • Je begeleidt workshops bij de klant om de ‘best practice’ in financiële processen met Dynamics 365 Business Central uit te leggen, de behoeften van de klant te analyseren en eventuele gaps met Dynamics 365 Business Central te specificeren.
 • Je analyseert gaps en stelt één of meerdere oplossingsrichtingen voor waarbij de nadruk ligt op het beperken van maatwerk.
 • Je ontwerpt functionele analyses voor maatwerk.
 • Na de analyse, voer je de configuratie uit op basis van de eerder bepaalde processen.
 • Je geeft opleiding aan de klant in het gebruik van Dynamics 365 en voert de finale implementatie en eventuele migratie uit samen met het projectteam.
 • In samenwerking met sales, stel je een budget op voor de implementatie van Dynamics 365 Business Central.
 • Binnen het team volgt iedereen de marktevoluties nauwgezet op en wordt ingezet op kennisdeling.

Functievereisten

Waarmee versterk je ons team

 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare relevante werkervaring met Business Central, AX, NAV of een ander ERP-pakket.
 • Jouw analytische geest en passie voor IT typeren jou.
 • Affiniteit met en kennis van financiële processen die in Business Central aanwezig zijn (BTW aangifte, Belgische boekhouding, intrastat, cashplanning, financiële consolidatie, fixed assets …) is een asset.
 • Je hebt de nodige skills om een workshop te leiden bij de klant, en je kan de klant advies geven om zijn processen bij te sturen om beter te passen binnen Dynamics 365.
 • Sociaal, communicatief en autonoom werken zijn jouw kerneigenschappen.


Grow with us! 

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering, mogelijkheid tot 50%  thuiswerk en een sterk verloningspakket (bedrijfswagen, smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.