Overslaan naar content

Azure Solution Architect

 • Oost- & West-Vlaanderen
Infrastructure

Functieomschrijving

Wie zijn wij 

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.

 • Vanuit onze unit Infrastructure begeleiden wij klanten naar een moderne, veilige en performante IT-infrastructuur. Samen met onze partners - topspelers uit de sector - werken we aan oplossingen zoals IT security, digital workplace, hybrid datacenter en up-to-date IT-omgevingen via managed services.

Nieuwsgierig? Lees meer op de Orbid website of onze Orbid 365 blog.


Welke uitdagingen bieden wij jou

Als Azure Solution Architect begeleid je onze klanten in het kiezen van de beste technische oplossing bij vernieuwing, migratie en transformatie van hun IT infrastructuur naar de cloud:

 • Het inrichten van een cloudomgeving vanaf de netwerklaag, de storage, virtuele platformen, database- en applicatieservers in zowel hybride cloud of full cloud kent voor jou geen geheimen. Daarnaast kijk je wat er geautomatiseerd kan worden, dit alles met een security first approach. Hierbij hou je rekening met de strategische bedrijfsdoelstellingen van de klant en werk je hiervoor nauw samen met de accountmanagers en het internal sales team.
 • Je werkt met Orbid standaarden, maar vaak zal je "à la tête du client" moeten nadenken en out of the box zaken gaan configureren.
 • Orbid baseert zijn oplossingen op de Microsoft Stack. Jouw sluitende solutions worden geïmplementeerd door onze cloud engineers en bij de uitdagende projecten volg jij op vanuit een quality management perspectief.
 • Je staat in voor het ontwerpen en inrichten van een schaalbare en flexibele omgeving waardoor de klant zich kan focussen op zijn core business. Dit ga je steeds op een kosten efficiënte manier bekijken.
 • Hiervoor beschik je over de nodige assessment toolkit kennis om legacy omgevingen te analyseren en te vertalen naar moderne cloud omgevingen.
 • Indien de Microsoft Stack niet voldoet, ga je mogelijke conceptalternatieven onderzoeken en bespreken met jouw collega's.

Vereisten

Waarmee versterk je ons team 

 • Je beschikt over een hogere informatica technische opleiding en beschikt over ruime relevante ervaring in een architectenrol.
 • Jouw passie voor de snel evoluerende IT wereld. Wij geven jou de kans om de technische know-how aan te scherpen door het volgen van opleidingen en zo op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen.
 • Je gedrevenheid, flexibiliteit en brede IT bagage onderbouwen je klant- en oplossingsgerichtheid.
 • Jouw goede communicatieve vaardigheden en oog voor duidelijke documentatie zijn uitermate belangrijk voor je collega’s en in eerste plaats ook voor onze klanten.
 • Je beschikt over de nodige expertise in meerdere van de volgende technologieën: Azure Lighthouse, Azure Storage, Azure SAAS/PAAS/IAAS en Azure Networking.
 • Je hebt al een aantal relevante certificaten behaald zoals AZ-104, AZ-305 (of eerdere versies), AZ-700, AZ-500.

Grow with us! 

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering, mogelijkheid tot 50% thuiswerk en een sterk verloningspakket (bedrijfswagen, smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar