All-round Soft HR Consultant

Functieomschrijving

Wie zijn wij

140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken. Door hen te ondersteunen op het vlak van IT, software en HR.

 • Het HR Services team biedt advies en ondersteuning om de HR-processen van onze klanten te versterken, de juiste medewerkers te rekruteren en hun talenten te helpen ontwikkelen.
 • Via FlexStaffing ondersteunt een Orbid consultant verschillende klanten één of meerdere dagen per week/maand. De diversiteit in omgevingen en taken garandeert een boeiende en leerrijke job. Daarnaast neemt Orbid de lead in diverse kortlopende projecten die uitgewerkt worden voor klanten. Hierbij zorgt een Orbid projectmanager dat alles in goede banen loopt.


Welke uitdagingen bieden wij jou

 • Je treedt op als vertrouwenspersoon, aanspreekpunt en partner voor (KMO) zaakvoerders of HR Managers vanuit HR inhoudelijk oogpunt, dit zowel op operationeel als beleidsmatig vlak. Jouw HR commitment draagt bij tot betere bedrijfsresultaten.
 • Dankzij jouw relevante ervaring in diverse HR-domeinen ben je in staat om als HR-verantwoordelijke of HR business partner diverse projecten en taken te realiseren bij en in samenwerking met onze klanten. Je voelt een groot enthousiasme als het gaat om ondermeer selectie en behoud van medewerkers, competentie- en prestatiemanagement, medewerkerstevredenheid, sociale wetgeving, teambegeleiding, individuele coaching en opleiding.
 • Als all-round Soft HR Consultant is het je belangrijkste focus om onze klanten HR inzichten bij te brengen én toe te passen, dit ter ondersteuning van het management en de medewerkers.
 • Je rapporteert aan de Business Unit Manager.


Functievereisten

Waarmee versterk je ons team

 • Een hogere opleiding (bij voorkeur binnen een menswetenschappelijke- of HR gerelateerde richting) vul je aan met enkele jaren operationele bedrijfs- en/of consultancy ervaring in human resources.
 • Dankzij jouw ervaring en interesse voor HR ben je een pro-actieve, vlotte gesprekspartner voor onze (toekomstige) klanten.
 • Je toont uitgesproken belangstelling en gedrevenheid voor een consultancyloopbaan.
 • Het geven van training en opleiding wekt eveneens jouw interesse.
 • Je volgt HR trends op die effect hebben op de operationele en beleidsmatige bedrijfsvoering.


Grow with us! 

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering, mogelijkheid tot 50% thuiswerk en een sterk verloningspakket (smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.