Login
Close
Inloggen

Dit was mijn eerste jaar bij Orbid

Een jaar geleden werkte Kasper nog in een Canadese lodge in de Rocky Mountains. Vandaag heeft hij zijn eerste jaar als Junior Business Analyst bij Orbid achter de rug. Ontdek hier waarom hij graag bij Orbid werkt.

“Na mijn studies TEW in Leuven heb ik een jaar in een lodge in het Canadese Yoho National Park gewerkt. Na mijn terugkomst in België zocht ik een job waar ik mijn interesse voor technologie en de werking van bedrijven kon combineren. Via een kennis kreeg ik heel veel positieve feedback over Orbid. Ze hadden een vacature voor Junior Business Analyst en ik heb niet getwijfeld om te solliciteren.

Als Junior Business Analyst in het Software-team van Orbid ondersteun ik kmo’s op het vlak van Microsoft Dynamics-software, namelijk CRM en het ERP-pakket Business Central. We bekijken de noden van de klanten, analyseren hun bedrijfsprocessen en gaan vervolgens over tot het implementeren van de software en het bieden van de nodige ondersteuning.

Kasper leerde in één jaar tijd bij Obid veel meer dan in vijf jaren op school.

In de eerste weken en maanden kreeg ik de kans om mijzelf te verdiepen in Microsoft-software naar keuze. Zo ging ik mee met collega’s naar klanten om bijvoorbeeld demo’s te zien, deed ik veel zelfstudie, zocht ik informatie op allerhande fora en stelde ik natuurlijk heel wat vragen aan collega’s. Die vrijheid apprecieer ik enorm. Je kan jezelf continu ontwikkelen in de thema’s waarin je interesse hebt en elke dag bijleren.

Later kwamen de eerste opdrachten bij klanten, wat aanvankelijk heel spannend was. Je krijgt bij Orbid heel wat verantwoordelijkheid om projecten van A tot Z te begeleiden, uiteraard met de nodige coaching van collega’s met ervaring. De job biedt een interessante combinatie van intellectuele uitdagingen, waarbij ik me kan verdiepen in de noden van bedrijven en het oplossen van complexere problemen, en het effectief helpen van klanten om hun processen te stroomlijnen en zo hun leven makkelijker te maken.

We realiseren onze projecten altijd in team. De open sfeer is dan ook heel kenmerkend voor Orbid. Je kan bij iedereen aankloppen met een vraag, elke collega is bereid om te helpen. Het is bovendien leuk dat we elkaar geregeld buiten het werk zien. Zo hadden we dit jaar twee Orbid-meetings, een personeelsfeest, gingen we op teambuilding met het Software-team en trokken we naar O’Learys in Gent om te bowlen met alle Orbid-collega’s. 

Een goede Business Analyst moet volgens mij altijd nieuwsgierig zijn. Je moet continu willen bijleren over nieuwe technologieën en bedrijfsprocessen. Bovendien moet je behulpzaam zijn, goed kunnen werken in team en verantwoordelijkheid nemen. Je moet natuurlijk wel resultaten behalen en een meerwaarde betekenen voor de klanten. Inzicht krijgen in de werking met bedrijven leer je enkel door in het veld te staan.

Meewerken aan onze groei?

Wil je groeien in je job én als persoon? Ontdek dan al onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Verhalen van medewerkers

Karen - HR-medewerker personeelsadministratie

Als HR-medewerkster bij Orbid zorgt Karen voor een vlot onthaal van medewerkers en is ze het aanspreekpunt voor de personeelsadministratie.

Lees meer

Kristof - Senior System Engineer

Kristof, Senior System Engineer bij Orbid, had bij zijn eerste contact met Orbid onmiddellijk een klik met het verhaal van Orbid en de familiale sfeer.

Lees meer

Kasper - Business Analyst


Een jaar geleden werkte Kasper nog in een Canadese lodge. Nu heeft hij zijn eerste jaar als Junior Business Analyst achter de rug.

Lees meer

 

Benjamin - Developer


Benjamin is Developer bij Orbid. Ontdek in deze video hoe hij zijn work-life balance goed in evenwicht kan houden dankzij de flexibele uren.

Lees meer

Benjamin-Pierre Sottieaux - Support Services Manager

Voor een multinational bieden we ondersteuning bij verschillende migraties. Ontdek hoe we dit project aanpakten.

Lees meer

Tim - Developer

Tim is één van de software developers die startte bij Orbid als stagiair. Ondertussen werkt hij hier al vier jaar. Hij maakt meestal applicaties op maat voor klanten.

Lees meer

Timmy en Bastiaan - System engineer en consultant

Bastiaan Van Den Bussche is Senior System Engineer en werkt met plezier samen met zijn collega Timmy Vercruysse, een ervaren System Consultant. 

Lees meer

Thomas - Incident Manager

Als incident manager is Thomas in eerste instantie verantwoordelijk voor het aansturen van de medewerkers en de verdeling van de taken op de servicedesk.

Lees meer

Pieter - HR Coördinator

Als HR Coördinator ondersteunt Pieter organisaties bij het aantrekken van nieuwe medewerkers en talentontwikkeling bij huidige medewerkers.

Lees meer

Ruben - System Engineer

Als System Engineer bij Orbid is Ruben naast het beheren van systemen ook gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van IT-netwerken.

Lees meer

Christophe - .net developer

Christophe is .net developer bij Orbid en werkt hier al 22 jaar. Ontdek in deze video wat zijn job inhoudt en hoe hij werken bij Orbid ervaart.

Lees meer

Arne - Technisch Consultant

Arne Deruwe is gestart als senior developer en is momenteel doorgegroeid naar technisch consultant. Daarnaast is hij ook carrièrecoach. 

Lees meer

Thibau - Junior Business Analyst

Thibau is Junior business analyst en heeft als junior al aan heel wat projecten bij verschillende klanten mogen meewerken.

Lees meer

Karel, Jonas & Arne - (.NET) Developers

Karel, Jonas & Arne startten in 2019 hun carrière bij het Software-team van Orbid. Ontdek hier hoe zij werken bij Orbid ervaren.

Lees meer

Volg ons op

Privacy policy Disclaimer Sitemap Federgon KMO Portefeuille Cedeo
OTYS Belgium