Skip to content

Gill - senior cloud engineer

“IK KRIJG ENERGIE VAN NIEUWE TECHNOLOGIEËN EN HET HELPEN VAN COLLEGA’S”

Na het eerste contact met Orbid ging het razend snel. Twee weken na zijn sollicitatie was Gill aan de slag als Senior Cloud Engineer binnen het cloud team van Orbid. “De toekomst- plannen en de visie van Orbid haalden me over de streep. Ik werd aangetrokken door de vooruitstrevende technologieën die Orbid gebruikt om hun klanten te helpen. In mijn eerste week werd ik verwelkomd met een lekker ontbijt, een jbl box en nam mijn peter Olivier mij direct mee op sleeptouw naar een project.”

collega orbid

Ondertussen werkt Gill al 8 maanden bij Orbid. “Ik heb bij Orbid geleerd dat het oké is om andere mensen te vertrouwen om zaken tot een goed einde te brengen. Het resultaat kan zelfs beter zijn dan gedacht. Orbid geeft bovendien de kans om ook als persoon verder te groeien. Ik hou van de no-nonsense aanpak en de flexibiliteit in de dagindeling.”

The cloud life ☁️

Gill maakt deel uit van het cloud team. “De dynamiek in het team is super goed. Iedereen is heel open en staat altijd klaar om te helpen.” Hieruit vloeit ook Gill zijn favoriete Orbid-waarde: werken in team. Gill maakt implementaties van modern workplace (Microsoft 365) en IAAS Azure. Hij past in het team omdat hij multi-inzetbaar is door het oude en het nieuwe gedeelte van servers samen te brengen. Als senior cloud engineer bestaat Gill zijn dag uit projecten opvolgen en het implementeren van cloud oplossingen voor hybride of cloud-only klanten. “Een geslaagde dag als cloud engineer is wanneer het werk vooruit gaat en loopt zoals gepland. Het werken met nieuwe technologieën, de ruimte die je krijgt, en het helpen van je collega’s geeft energie. Op cloud Fridays - die om de paar weken worden georganiseerd - komen er zoveel mogelijk mensen naar het kantoor. Iedereen zit dan samen om issues, nieuwe functionaliteiten en de nieuwe trends in hun vakgebied toe te lichten.”

Competenties van een cloud engineer

Volgens Gill is het als cloud engineer belangrijk om de vertaling te kunnen maken van oude naar nieuwe technologieën. “Ook de mogelijkheid om processen in vraag te stellen is belangrijk: kritisch kijken naar systemen die al talloze jaren bestaan en kijken of er een efficiëntere manier is door via de cloud te werken. Als laatste moet je ook de noden van de klant kunnen vertalen naar effectieve producten.”Krijg je goesting om deel uit te maken van het Orbid team? Solliciteer dan nu!